میلگرد بستر چیست؟
میلگرد بستر چیست؟ در واقع برای مقاومسازی ساختمان در برابر حوادث غیر مترقبه از جمله زلزله از روشهای مختلفی استفاده میشود که یکی از پراستفاده ترین این روشها استفاده از میلگرد بستر میباشد. در این مقاله میخواهیم در مورد میلگرد بستر، انواع آن و کاربردهایش صحبت کنیم این میلگردها دارای شیارهای آجدار در سطح خود هستند تا تماس بهتری با ملات یا بتن برقرار کنند. آهن به مرور زمان دچار خرابی و فرسایش میشود، سطوح این نوع میلگردهای فولادی با پوششی از جنس روی است. این پوشش قابلیت ضد زنگ دارد و باعث افزایش عمر میلگرد و پیشگیری از خرابی زود هنگام این میلگردها میشود. در نتیجه با این کار، کیفیت و طول عمر سازه را افزایش میدهد. در ادامه به بررسی دقیقتر میلگرد بستر می پردازیم.
–
معرفی میلگرد بستر
مهندسان و معماران فعال در عرصه تولید ساختمان در پی تلاش برای ارائه راه کاری علمی هستند. تا با هزینه کمتر برای مقاوم سازی ساختمان در مقابل تنش های ناشی از زلزله و سایر تحرکات زمین، اقدامات ایمنی لازم و راه کارهای مناسب ارائه نمایند. امروزه با طراحی محصولی تحت عنوان میلگرد بستر، که بعد از مراحل آزمایشات فنی و اجرایی لازم و با کسب استاندارد های لازم در این زمینه به موفقیت های بسیاری برای مهار تنش های ناشی از زلزله در دیواره های ساختمان دست پیدا کنند. این محصول با به کارگیری در دیوارهای جانبی و داخلی ساختمان می تواند جایگزین مناسبی به جای وال پست های فعلی و نبشی کشی های پر هزینه باشد.
در ایران برای مقاوم سازی دیوار ها و کل ساختمان از روش های عمودی و افقی شاخک گذاری و نبشی کشی استفاده می کنند. البته این کار باید با رعایت اصول ایمنی صورت بگیرد، تا از خسارت های پر هزینه و جبران ناپذیر جلوگیری کند. در ایران نبشی کشی، از بالا و پایین در دیوار ها جوش می دهند. که با باعث می شود آزادی عمل نبشی در زمان لرزش و یا زلزله کم شود.
–
انواع میلگرد بستر
به طور کلی دو نوع میلگرد بستر تولید و در بازار عرضه می شود، این دو نوع میلگرد بستر به نام های نردبانی و خرپایی شناخته می شوند. هر دو نوع میلگرد در ساخت انواع سازه ها، و در قسمت های مختلف آن استفاده می شود. از میان این دو نوع، مقاومت و استحکام نوع خرپایی در مقابل مدل نردبانی بسیار بالاتر می باشد. به همین دلیل استفاده از نوع خرپایی بیشتر توصیه می شود. در میلگرد بستر خرپایی از مفتول های کنگره ای استفاده می کنیم، روش اتصال آن نیز بسیار ساده و بهینه است. این تغییرات در درزها، بتن ریزی مقاومت و استحکام بیشتری در برابر نیروهای وارد بر دیوار، افزایش تماس محصول با مصالح و بالا بردن مقاومت ملات می شود. انواع میلگرد مصرفی در بتن
–
نکات طلایی خرید میلگرد بستر
میلگرد بستر چیست؟ | در اغلب کارخانه ها میلگرد بستر به صورت مکانیزه و با دستگاه های تمام اتوماتیک تولید می شوند، که به صورت ساده و میلگرد آجدار می باشند. اما میلگردهای بستر آجدار به دلیل دارا بودن آج، مزایا و برتری بیشتری نسبت به نوع میلگرد بستر ساده دارند. و برای تولید میلگرد بستر در خط تولید میلگرد بستر، باید رطوبت ملات که در ساختمان استفاده می شود، همچنین زنگ زدن میلگرد بستر را در نظر بگیریم.
حال اگر میلگرد های بستری که درخط تولید تمام مکانیزه ساخته می شوند، معرض هوای مرطوب قرار بگیرند، دچار زنگ زدگی می شوند. و با در نظر گرفتن هزینه ها، به کار بردن فولاد زنگ نزن در خط تولید میلگرد بستر اصلاٌ مقرون به صرفه نمی باشد. استفاده از ورق های گالوانیزه به هنگام ساخت میلگرد بستر بسیار بهینه تر و مقرون به صرفه تر است. با این کار مقاومت محصول را در برابر زنگ زدگی افزایش می دهیم.
فرایند تولید میلگرد بستر
فرایند تولید میلگرد بستر در دو مرحله کلی به انجام می رسد. شرح این دو مرحله به زبان ساده و خلاصه به شرح زیر است:
- در مرحله اول برای تولید میلگرد بستر، ابتدا شمش ها با جک های هیدرولیکی، جهت حرارت دیدن، به سمت کوره برده می شوند. و فرایند حرارت دیدن میلگرد بستر تا 1100 درجه سانتیگراد ادامه پیدا میکند.
- در این مرحله، فرایند نورد شروع می شود و شمش هایی که در مرحله قبل به اندازه کافی حرارت دیدند را برای انجام فرایند رافینگ، به سمت خط تولید سوق می دهیم. و در اصل به مرحله ای که تغییرات اساسی بر روی شمش ها برای تولید میلگرد بستر انجام می شود را مرحله رافینگ می نامند.
–
جنس میلگرد بستر
میلگرد بستر چیست؟ | میلگرد های بستر میبایست از جنس فولاد ها ضد زنگ ساخته شوند. سیم های طولی این میلگرد ها را بایستی در دوغاب و یا ملات به طور کامل بپوشانیم. اگر میلگرد بستر در معرض هوا یا خاک باشد، باید از پوشش های حداقل 16 میلی متری استفاده کنیم، تا از زنگ زدگی آن جلوگیری کنیم. اما در حالی که در معرض مستقیم هوا یا خاک نباشد، این پوشش حداقل باید 13 میلی متر باشد. نکته قابل توجه این است که، جنس تمام میلگردهای بستر باید از فولاد گالوانیزه (ضد زنگ)باشد. در صورتی که ساختمان یا سازه در معرض هوا یا خاک باشد یا دیوارهای داخلی که در شرایطی قرار دارند که میزان رطوبت بیشتر از 75% باشد، باید حتما توسط روکش گالوانیزه میلگرد بستر را به منظور جلوگیری از زنگ زدگی بپوشانیم تا دچار آسیب دیدگی نشوند.
–